Zamena LCD ekrana – zamena displeja

Polomljen displej na telefonu? Zamena displeja je specijalnost Tim Servisa i obavlja se istog dana, a cena zamene displeja je najniža u gradu.

Šta je displej ili LCD ekran?

 

Displej ili LCD ekran nazivaju se još i touchscreen ekran, a uglavnom se misli na istu stvar – ekran osetljiv na dodir. Iako neki od ovih naziva predstavljaju komponente koje se odavno ne koriste u modernim telefonima, važno je da razumemo šta je ljudima potrebno i zašto su tražili na internetu baš zamena displeja ili zamena LCD ekrana na telefonu.

Bez obzira na to kako ga zovu, displej ili LCD ekran ima dve funkcije – da prikaže sliku na telefonu i da reaguje na dodir tj. da prenosi komande koje mu zadate putem dodira.

Važno je da znate da staklo na telefonu i displej NISU ista stvar. Staklo na telefonu je prvi sloj koji dodirujete prstima, a ispod njega se nalazi displej tj. ekran osetljiv na dodir. Ako je ekran na telefonu napukao, ali i dalje reaguje na dodir i prikazuje sliku bez greške, to znači da je displej ispravan, a da je puklo staklo na telefonu.

U tom slučaju, popravka bi mogla biti daleko jeftinija ukoliko je na vašem modelu telefona moguća zamena samo stakla.

Neki od modela, na kojim je moguća zamena samo stakla uz velike uštede, su:
iPhone 4, 5, SE, 6, 7 i 7 Plus, 8 i 8 Plus, SE 2020, X , Xs, Xs Max , Xr, 11, 11pro, 11pro Max
Samsung S serije S3, S4, S5, S6, S7, kao i serije Note – N7000,  Note II – N7100,  Note 3, Note 4 , Note 5…

Više o tome, pogledajte na Zamena stakla na telefonu

Zamena Touchscreen Ekrana Beograd

Ako niste tolike sreće, potrebna je zamena displeja

 

Ako vaš telefon spada u grupu telefona na kojim nije moguće zameniti samo staklo ili ukoliko ekran ne reaguje na dodir, potrebna je zamena displeja na telefonu.

Staklo ili displej mogu pući usled udarca, pada telefona, savijanja telefona, a nekada i usled nagnječenja mobilnog telefona u torbi ili džepu. Uzrok kvara displeja može biti i dolazak mobilnog telefona u dodir sa vodom.

Zamena displeja je specijalnost Tim Servisa i obavlja se istog dana, a cena zamene displeja je najniža u gradu.

Koji je tvoj model telefona?

Pošalji nam poruku

Ime


Email


Pitanje