Zamena touchscreen ekrana

Napukao touchscreen ekran? Zamena touchscreen ekrana na telefonu se završava istog dana, a cena zamene touchscreen ekrana je najniža u Tim Servisu.

Ko je taj Touchscreen ekran?

 

Touchscreen ekran drugačije zovu još ekran osetljiv na dodir, digitajzer, displej, lcd ekran, staklo na telefonu… Međutim, neki od ovih naziva nisu tačni, jer predstavljaju sasvim drugu komponentu na telefonu, a neki nazivi se čak odnose na komponente koje se odavno ne koriste u modernim telefonima.

Bez obzira na to kako ga zovu, touchscreen ekran ima dve funkcije – da prikaže sliku na telefonu i da reaguje na dodir tj. da prenosi komande koje mu zadate dodirom.

Važno je napraviti jasnu razliku između stakla na telefonu i touchscreen ekrana, jer se postupak zamene i cena drastično razlikuju. Naime, ako je ekran na telefonu napukao, ali i dalje reaguje na dodir, postoji šansa da je napuklo samo staklo i da je moguća zamena stakla na telefonu. U tom slučaju, imali ste sreću, jer je popravka daleko jeftinija. Ipak, moramo napomenuti da zamena stakla na telefonu nije moguća na svakom modelu telefona.

Neki od modela, na kojim je moguća zamena samo stakla uz velike uštede, su:
iPhone 4, 5, SE, 6, 7 i 7 Plus, 8 i 8 Plus, SE 2020, X , Xs, Xs Max , Xr, 11, 11pro, 11pro Max
Samsung S serije S3, S4, S5, S6, S7, kao i serije Note – N7000,  Note II – N7100,  Note 3, Note 4 , Note 5…

Više o tome, pogledajte na Zamena stakla na telefonu

Zamena Touchscreen Ekrana Beograd

Šta ako nije moguće zameniti samo staklo na telefonu?

 

Ako vaš telefon spada u grupu telefona na kojim nije moguće zameniti samo staklo ili ukoliko ekran ne reaguje na dodir, potrebna je zamena touchscreen ekrana na telefonu.

Lomljenje stakla i touchscreen ekrana mogu biti posledica udarca, pad telefona, savijanja telefona, a nekada je i nagnječenje mobilnog telefona u torbi ili džepu dovoljno da dovede do naprsnuća touchscreen ekrana. Uzrok kvara touchscreen ekrana može biti i dolazak mobilnog telefona u dodir sa vodom.

Zamena touchscreen ekrana je specijalnost Tim Servisa i obavlja se istog dana, a cena zamene touchscreen ekrana je najniža u gradu.

Koji je tvoj model telefona?

Pošalji nam poruku

Ime


Email


Pitanje